Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör pitagorasz

Főoldal » Középiskola » Matematika
1878
milyen hosszú az a húr, amely a 8 cm átmérőjű kör középpontjától 2 cm távolságra van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kor, pitagorasz, húr
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
egy egyenlőszárú háromszög lesz ott, melynek két szára a háromszög sugara, a távolság pedig a háromszög magassága.

ott lesz a derékszögű háromszög, melynek átfogója 4 cm, egyik befogója 2 cm

`(h/2)^2` = `4^2`-`2^2`

h= `4*root()(3)` = 6.93 cm
0