Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O. S.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1080
Egy 60 cm élő kocka lapjainak festéséhez hány liter festékre van szükség, ha a 1 m2 festéséhez 6dl anyag szükséges?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kocka éle 0.6 m.
Felszíne:
A=6*a*a= 6*0.6*0.6 =2.16 m²

1 m² festéshez szükséges 0.6 l festék
2.16 m² festéséhez szükséges 2.16·0.6= 1.296 l

Összesen 1.296 l festékre van szükség.
0