Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Meszes víz pH-ja

Főoldal » Középiskola » Kémia
1609
Mekkora a telített meszes víz pH-ja?
L(Ca(OH)2) = 5,6·10–6(mol/dm3)3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`Ca(OH)_2` = `Ca^(2+)` + 2 `OH^-`

`L_(Ca(OH)_2)` = `[Ca^(2+)]*[OH^-]^2`= 0.5x*x^2

x= `root(3)(L_(Ca(OH)_2)/0.5`= 0.022

pOH= `-lg[OH^-]` = 1.65

pH = 14- pOH = 12.35

A telített meszes víz pH-ja 12.35.
0