Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mangán-hidroxid pH-ja

Főoldal » Középiskola » Kémia
513
Milyen pH értéknél kezd leválni egy 0,010 mol/dm3 koncentrációjú MnSO4-oldatból a mangán-hidroxid?
L = 4,0·10–14 (mol/dm3)3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`Mn(OH)_2` = `Mn^(2+)` + 2 `OH^-`

`L_(Mn(OH)_2)` = `[Mn^(2+)]*[OH^-]^2`= `0.01*[OH^-]^2`

`[OH^-]` = `2*10^(-6)` `(mol)/(dm^3)`

pOH= -lg`[OH^-]` = 5.7

pH = 14- pOH = 8.3

8.3-es pH-nál kezd leválni a csapadék.
0