Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szulfátion-koncentráció

Főoldal » Középiskola » Kémia
567
Mekkora a legnagyobb szulfátion-koncentráció, amelynél 0,050 mol/dm3 koncentrációjú ezüst-nitrátoldatból még nem válik ki csapadék? L = 1,2·10–5 (mol/dm3)^3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`[Ag^+]` = 0.05 `(mol)/(dm^3)`

`Ag_2SO_4` = 2 `Ag^+` + `SO_4^(2-)`

`L_(Ag_2SO_4)` = `[Ag^+]^2*[SO_4^(2-)]` = `0.05^2*[SO_4^(2-)]`

`[SO_4^(2-)]` = `4.8*10^(-3)` `(mol)/(dm^3)`

A legnagyobb szulfátion-koncentráció `4.8*10^(-3)` `(mol)/(dm^3)`.
0