Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

10.-es matek?

Főoldal » Középiskola » Matematika
902
Van egy háromszögem. 30,70,80 fokos. Mekkora szögben látszanak a köréírt kör pontjaiból a háromszög oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A három oldal három húrt eredményez a háromszög köré
írt körön. Nos az egyik ilyen oldal egy húrnégyszög
átlója is lesz és megjelenik a kérdéses szög kiegészítője
az adott szöggel. Tehát a kérdéses kerületi szögek rendre 180°-80°=100°, 180°-30°=150°, 180°-70°=110°-osak lesznek.
-1