Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerület, pitagorasz

Főoldal » Középiskola » Matematika
2299
Egy téglalap oldalainak aránya 1:3, az átlója 14,4 dm. Mekkora a kerülete
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Oldalainak hossza x és 3x

Az átlója:

a=`root()(x^2+(3x)^2)`=`root()(10*x^2)`=14.4 dm

ebből x = 4.55 dm

A kerülete:

K=2*(x+3x) = 8x = `8*4.55` = 36.4 dm
1