Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldhatósági szorzat ezüst kromát

Főoldal » Középiskola » Kémia
1356
Mennyi az ezüst-kromát oldhatósági szorzata, ha oldhatósága tiszta vízben 1,34·10–4 mol/dm3?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Oldhatóság: Ennyi `Ag_2CrO_4` képes feloldódni 1 `dm^3` oldatban.

`Ag_2CrO_4` = 2 `Ag^+` + `CrO_4^(2-)`

`[Ag^+]` = `2.68*10^(-4)` `(mol)/(dm^3)`

`[CrO_4^(2-)]` = `1.34*10^(-4)` `(mol)/(dm^3)`

`L_(Ag_2CrO_4)` = `[Ag^+]^2*[CrO_4^(2-)]`= `(2.68*10^(-4))^2*1.34*10^(-4)` = `9.624*10^(-12)`

Az ezüst-kromát oldhatósági szorzata `9.624*10^(-12)` `((mol)/(dm^3))^3`
0