Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Újabb állapotegyenlet

Főoldal » Középiskola » Fizika
1401
Mekkora térfogatú az a gázpalack, amelyben a 3,2 kg tömegű, 27 °C hőmérsékletű oxigéngáz nyomása 12 MPa?
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, help, állapotegyenlet, pV=nRT, gáztörvény
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m=3.2 kg
`M_(O_2)` = 0.032 `(kg)/(mol)`

`n_(O_2)` = `m/M` = 100 mol
T= 300 K
p= 12000000 Pa

V= `(nRT)/p` = `(100*8.314*300)/12.000.000` = 0.02079 `m^3` = 20.79 `dm^3`.
0