Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Állapotegyenlet (pV=nRT)

Főoldal » Középiskola » Fizika
1802
Egy 30 literes gáztartályban lévő 10 mol ideális gáz nyomása 831 kPa. Mekkora a hőmérséklete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, help, hőmérséklet, állapotegyenlet, pV=nRT, gáztörvény
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1


T= `(p*V)/(n*R)` = `(831000*0.03)/(10*8.314)` = 299.8 K (26.7 °C)
0