Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Állapotegyenlet (pV=nRT)

Főoldal » Középiskola » Fizika
1769
Hány mol az az ideális gáz, amelynek nyomása 2MPa, térfogata 33,24 dm³ és a hőmérséklete 300K?
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Gáz, Gázok, mol, állapotegyenlet, pV=nRT
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
p= `2*10^6` Pa
V= 0.03324 `m^3`
T= 300 K

n= `(p*V)/(R*T)` = `(200000*0.03324)/(8.314*300)` = 26.65 mol
0