Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Állapotegyenlet (pV=nRT)

Főoldal » Középiskola » Fizika
725
Mekkora a nyomása 10 mol 0⁰C hőmérsékletű ideális gáznak, ha a térfogata 16,62 dm³?
Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, help, Nyomás, állapotegyenlet, pV=nRT, nyomásszámítás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
T=273 K
V= 0.01662 `m^3`
p=`(nRT)/V`= `(10*8.314*273)/0.01662` = `1.365*10^6` Pa = 1.365 MPa
0