Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szorzattá alakítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
564
a) 1/9x²-1/4y²=?
b) 4x²-1/25y²=?
c) 64/81a²-9/64b²=?
d) y²-1/16x²=?
e) 1/4a²-b²=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) (1/3 x + 1/2 y)*(1/3 x - 1/2 y)
b) (2x-1/5 y)*(2x+1/5 y)
c) (8/9 a - 3/8 b)*(8/9 a + 3/8 b)
d) (y+1/4 x)*(y-1/4 x)
e) (1/2 a-b)*(1/2 a+b)
0