Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Állapotegyenlet

Főoldal » Középiskola » Fizika
2201
Mekkora a térfogata 6 mol 27 ⁰C hőmérsékletű gáznak 5 MPa nyomáson?
Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, térfogat, állapotegyenlet, térfogatszámítás, pV=nRT
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
pV=nRT
T= 300 K
p= 5.000.000 Pa

V=`(nRT)/p` = `(6*8.314*300)/5000000` = `3*10^(-3)` `m^3` = 3 `dm^3`
0