Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldhatóságos feladatok I.

Főoldal » Középiskola » Kémia
502
Mennyi a stroncium-szulfát oldhatósága 0,020 mol/dm3 koncentrációjú nátrium-szulfát-oldatban?
L = 2,8·10–7 (mol/dm3)^2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`L_(SrSO_4)` = `[Sr^(2+)]*[SO_4^(2-)]`=`x*(0.02+x)`

Valószínű, hogy x sokkal kisebb, mint 0.02, ezért ezt nem kötelező másodfokúként megoldani.

`2.8*10^(-7)` = `0.02*x`

x=`1.4*10^(-5)`

A stroncium-szulfát oldhatósága `1.4*10^(-5)` `(mol)/(dm^3)`.
0