Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
474
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Tehát az egésznek elment az `1/10` és az `1/9` része, összesen az `1/10+1/9=9/90+10/90=19/90` része, így megmaradt a `71/90` része. Ennek elment az ötöde, vagyis a `14,2/90` része, így megmaradt az `(56,8)/90` része. Az a kérdés, hogy ez az 1 egésznek hány százaléka. Válasz:

`(((56,8)/90)/1)*100 = 568/9`, tehát az `568/9 %-a` maradt meg, ez kerekítve `63%`. Ebből az a következtetés vonható le, hogy a terménynek valamivel több, mint az `1/3`-a ment el adónak.
Módosítva: 7 éve
0