Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud benne segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
450
mind a kettő feladat kellene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szerdán volt x fok, csütörtökön x-4, pénteken (x-4)-5, szombat x-4-5-6, vasárnap x-4-5-6-7 fok volt. Kedden x+3 fok volt, hétfőn pedig x+3+2.

a vasárnapit tudjuk

x-22 = -17

x= 5, ez volt a szerdai.
A hétfői x+5 = 10 °C volt.

Ellenőrizzük:

Hétfőn volt 10 fok. Keddre hűlt 2 fokkal, lett 8.
Szerdára hűlt 3 fokkal, lett 5, csütörtökre hűlt 4 fokkal, lett 1.
Péntekre hűlt 5 fokkal, lett -4 fok, szombatra hűlt 6 fokkal, lett -10 fok.
Vasárnapra hűlt 7 fokkal, lett -17.

18.

1 kg dió került `5760/3` = 1920 Ft-ba.

0.2x dióhéj, x dióbél. ez összesen 1.2x = 1 kg

x= 0.83 kg dióbél került 1920 Ft-ba

1 kg dióbél került `1/0.83*1920` = 2304 Ft-ba.
0

17. Írjuk fel, hogy hogyan változott a hőmérséklet:
Hétfőről keddre: __ - __ = __
Keddről szerdára: __ - __ = __
Szerdáról csütörtökre: __ - 4 __ = __
Csütörtöről péntekre: __ - __ = __
Péntekről szombatra: __ - __ = __
Szombatról vasárnapra: __ - __ = -17

Azt tudjuk, hogy a rá következő napra mindig 1-gyel nagyobb volt a hőmérsékletváltozás, tehát a fentiek egy részét ez alapján meg lehet adni:

Hétfőről keddre: __ - 2 = __
Keddről szerdára: __ - 3 = __
Szerdáról csütörtökre: __ - 4 __ = __
Csütörtöről péntekre: __ - 5 = __
Péntekről szombatra: __ - 6 = __
Szombatról vasárnapra: __ - 7 = -17

Az utolsó sorból vissza lehet fejteni a többi napit;

Hétfőről keddre: __ - 2 = __
Keddről szerdára: __ - 3 = __
Szerdáról csütörtökre: __ - 4 __ = __
Csütörtöről péntekre: __ - 5 = __
Péntekről szombatra: __ - 6 = -10
Szombatról vasárnapra: -10 - 7 = -17

Hétfőről keddre: __ - 2 = __
Keddről szerdára: __ - 3 = __
Szerdáról csütörtökre: __ - 4 __ = __
Csütörtöről péntekre: __ - 5 = -4
Péntekről szombatra: -4 - 6 = -10
Szombatról vasárnapra: -10 - 7 = -17

És így tovább. A végeredmény:

Hétfőről keddre: 10 - 2 = 8
Keddről szerdára: 8 - 3 = 5
Szerdáról csütörtökre: 5 - 4 = 1
Csütörtöről péntekre: 1 - 5 = -4
Péntekről szombatra: -4 - 6 = -10
Szombatról vasárnapra: -10 - 7 = -17
0