Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Formalin oldat ezüst kiválasztása

Főoldal » Középiskola » Kémia
521
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

HCH=O + 2 `Ag^+` + 2 `OH^-` = HCOOH + 2 Ag + `H_2O`

HCOOH + 2 `Ag^+` + 2 `OH^-` = 2 Ag + `CO_2` + 2 `H_2O`

`M_(HCH=O)` = 30 `g/(mol)`

`A_(Ag)` = 107.9 `g/(mol)`

1 mol formaldehid 4 mol ezüstöt választ le.

30 g formaldehid `4*107.9` = 431.6 g ezüstöt választ le.

Nekünk van 30 g 33%-os formalinoldatunk, amiben a formaldehid `30*0.33` = 9.9 g

9.9 g formaldehid `9.9/30*431.6` = 142.4 g ezüstöt választ le.

142.4 g ezüst fog kiválni.
0