Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezüstnitrát és acetaldehid

Főoldal » Középiskola » Kémia
444
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`CH_3-CH=O` + 2 `Ag^+` + 2 `OH^-` = `CH_3-COOH` + 2 Ag + `H_2O`

`M_(CH_3CH=O)` = 44 `g/(mol)`

`A_(Ag)` = 107.9 `g/(mol)`

1 mol acetaldehid 2 mol ezüstöt választ le

44 g acetaldehid `2*107.9`= 215.8 g ezüstöt választ le.
hány g acetaldehid választ le 20 g ezüstöt?

x= `20/215.8*44` = 4.08 g

200 g acetaldehid oldatban van 4.08 g acetaldehid

100 g oldatban van 2.04 g acetaldehid

Az acetaldehid oldat 2.04%-os.
0