Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

CO előállítása

Főoldal » Középiskola » Kémia
404
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
CO, előállítás
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1 mol CO standardállapotban 24.5 `dm^3`

hány mol standardállapotú CO 20 `dm^3`

x= `20/24.5` = 0.82 mol

`M_(Fe_2O_3)` = 159.7 `g/(mol)`

`M_(CO)` = 28 `g/(mol)`

`Fe_2O_3` + 3 C = 2 Fe + 3 CO

1 mol `Fe_2O_3`-ból 3 mol CO keletkezik.

159.7 g `Fe_2O_3`-ból 3 mol CO keletkezik

hány g `Fe_2O_3`-ból lesz 0.82 mol CO?

y= `0.82/3*159.7` = 43.46 g

Ez a mennyiség lenne szükséges, ha 100 %-os lenne a kitermelés. De csak 70%-os a kitermelés, ezért `100/70*43.46` = 62.08 g `Fe_2O_3`-ra lesz szükség.
0