Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi CO keletkezik?

Főoldal » Középiskola » Kémia
474
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
standardállapot, CO
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(Fe_2O_3)` = 159.7 `g/(mol)`

`M_(CO)` = 28 `g/(mol)`

`Fe_2O_3` + 3 C = 2 Fe + 3 CO

1 mol `Fe_2O_3`-ból 3 mol CO keletkezik.

159.7 g `Fe_2O_3`-ból 3 mol CO keletkezik

90 g `Fe_2O_3`-ból `90/159.7*3` = 1.69 mol CO keletkezik.

1 mol CO standardállapotban 24.5 `dm^3`

1.69 mol CO standardállapotban `1.69*24.5` = 41.4 `dm^3`

41.4 `dm^3` CO keletkezik.
2