Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kitermelés számítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
1484
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
vas, vasoxid, kitermelés
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(Fe_2O_3)` = 159.7 `g/(mol)`

`A_(Fe)` = 55.8 `g/(mol)`

`Fe_2O_3` = 2 Fe + `3/2` `O_2`

1 mol `Fe_2O_3`-ból 2 mol Fe keletkezik.

159.7 g `Fe_2O_3`-ból `2*55.8` g Fe keletkezik

80 g `Fe_2O_3`-ból `80/159.7*2*55.8` = 55.9 g Fe keletkezik

A kitermelés 90%-os, azt jelenti, hogy amit itt kiszámoltunk, az a 100 %.

A kitermelés: `0.9*55.9` = 50.31 g

50.31 g vas keletkezik.
1