Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos most kéne

Főoldal » Középiskola » Matematika
782
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

6
7.
Összesen: 96500
Selejtes: 1600
Jó: 96500-1600 = 94900
Selejetes százalék = (Selejtes / Összes) * 100 =(1600/96500)*100= 1.658% selejtes
0

6.
Pénzünk: X
0.35*X = 1500 // osztunk 0.35-tel
X = 4285.714

Ellenőrzés: 4285.714 * 0.35 = 1500
0

4.
út = sebesség * idő
út = 60 * 7 = 420 km

80 km/h-val nézve:
idő = út / sebesség
idő = 420 / 80 = 5.25 óra
0

1.
50 liter tejből -> 16 kg túró
X liter tejből -> 20 kg túró

X = (20 / 16) * 50
X = 62.5 liter tej kell
0

2.
6 festő -> 8 nap alatt
4 festő -> X nap alatt

6*8 = 4*X
48 = 4X
X = 12 nap alatt festik ki
0

5.
Először: 58 liter
Elpárolog 30%-a:
Tehát marad: 58 * 0.7 = 40.6 liter
Esik bele 5 liter eső: 40.6 + 5 = 46.5 liter víz lesz benne.
0