Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
487
Csatoltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha az I. négyzet kerülete 16 m, akkor az oldala `a_I`=`K_I/4`= 4 m

Ha a II. négyzet kerülete 24 m, akkor az oldala `a_(II)`= `K_(II)/4`= 6 m

A III. négyzet oldalának a hossza `a_(III)`=`a_I` + `a_(II)` = 10 m

A IV. négyzet oldalának a hossza: `a_(IV)`=`a_(III)` + `a_(II)`= 10 + 6 = 16 m

A IV. négyzet kerülete:

`K_(IV)` = `4*a_(IV)` = `4*16` = 64 m

A IV. négyzet területe:

`T_(IV)` = `(a_(IV))^2` = `16*16` = 256 `m^2`
0