Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
532
Csatoltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.

V= 2 l = 0.002 `m^3`
p= 100000 Pa
M= 0.029 `(kg)/(mol)`
T= 27 °C = 300 K

`rho` = `(p*M)/(R*T)` = 1163 `(kg)/m^3` = 1.16 `g/(cm^3)`

m= `rho*V` = `1.16*2000` = 2.32 g

A palackban 2.32 g levegő van.

2.

`T_1`= 27 °C = 300 K

`T_2` = -10 °C = 263 K

`p_1` = 100000 Pa

V=állandó

`p_1/T_1` = `p_2/T_2`

`p_2` = `p_1/T_1*T_2` = 87.7 kPa

A palackban kint a nyomás 87.7 kPa.

3. A nyomás újra 100 kPa lesz.


pV=nRT= `(m/M)*R*T`



m_(lev)= `(100000*0.002*0.029)/(8.314*263)` = 2.65 g

Ez az új tömeg, és már volt benne 2.32 g levegő, ezért a különbség kell nekünk:

`m_(be)` = 2.65-2.32 = 0.33 g

0.33 g leveg áramlik be.
0