Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
470
Csatoltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
7.
2 `H_2O_2` = 2 `H_2O` + `O_2`

3.2 g oxigéngáz = `3.2/32` = 0.1 mol

Az egyenlet szerint ez kétszerannyi, azaz 0.2 mol hidrogénperoxidból keletkezik

`M_(H_2O_2)` = 34 `g/(mol)`

`n_(H_2O_2)` = 34*0.2 = 6.8 g

100 g oldatban van 3 g `H_2O_2`

Hány g oldatban van 6.8 g `H_2O_2` ?

x= `6.8/3*100` = 226.7

226.7 g hidrogénperoxid oldatra van szükségünk.

8,
Egyenlet ugyanaz

100 g oldatban van 3.4 g `H_2O_2`
300 g oldatban van 3*3.4=10.2 g `H_2O_2`

Kiszámoljuk, hogy ez hány mol.

`n_(H_2O_2)` = `10.2/34` = 0.3 mol

Az egyenlet alapján feleannyi mol, azaz 0.15 mol `O_2`-gáz fejlődik

`M_(O_2)` = 32 `g/(mol)`

`m_(O_2)` = 32*0.15 = 4.8 g

4.8 g `O_2`-gáz fejlődik.

9.

2 HgO = 2 Hg + `O_2`

10 mol HgO-ból feleannyi, azaz 5 mol `O_2` gáz fejlődik.

5 mol `O_2`-gáz megfelel 5*32=160 g `O_2`-gáznak.

160 g `O_2`-gáz fejlődik.
0