Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szabadesés

Főoldal » Középiskola » Fizika
1225
Mit lehet tudni a szabadon eső test mozgásáról? A gyakorlatban milyen megszorítások mellett tekinthető egy leejtett test mozgása szabadesésnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szabadon eső test:
- gyorsulása: a=g
- sebessége: v=g·t
- általa megtett út: s= `g/2*t^2`

szabadesés akkor van, ha nincs kezdősebesség és a gravitáción kívül semmi más nem hat a testre.
0