Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
509
Csatoltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Zn + 2 HCl = `ZnCl_2` + `H_2`

100 g oldatban van 7.3 g HCl

Kiszámoljuk, hogy hány mol.

`n_(HCl)` = 7.3/36.5 = 0.2 mol

feleannyi mol Zn reagál, azaz 0.1 mol

`M_(Zn)` = 65.4 `g/(mol)`

`m_(Zn)` = 65.4·0.1 = 6.54 g

6.54 g cink alakul át.

3.

`MgCO_3` + 2 `HNO_3` = `Mg(NO_3)_2` + `H_2O` + `CO_2`

`Na_2CO_3` + 2HBr = 2NaBr + `H_2O` + `CO_2`

`CaCO_3` + 2 HCl = `CaCl_2` + `H_2O` + `CO_2`

`K_2CO_3` + `H_2SO_4` = `K_2SO_4` + `H_2O` + `CO_2`
0