Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
546
(x-y)(y-2)(x+5)(2-y)=0
Legyen szíves segíts!
Nem akarom 1-es kapni amikor nincs kész házi feladatot
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Feltételezem az a feladatod, hogy oldjuk meg ezt a kétismeretlenes egyenletet. Felhasználva azt az elvet, hogy egy szorzat akkor nulla, ha az egyik tényezője zérus.
Feltételezhető az is, hogy az egyenlet alaphalmaza R. Négy tényező négy eset megvizsgálását követeli. 1. eset: x-y=0 esetén x=y. 2. eset: y-2=0 esetén y=2. 3. eset: x+5=0 esetén x=-5. 4. eset lényegében megegyezik a 2. esettel. Tehát az M megoldáshalmaz a következő:
{(x,y)|x=y}∪{(-5,y)|y∈R}∪{(x,2)|x∈R}
0