Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérdés

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
678
https://hu.wikipedia.org/wiki/Norm%C3%A1lt_t%C3%A9r
Ezen a linken, a definíció alatti első sornál a szimbólumokat, hogyan olvasom ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
(V, ||·||) kiejtése V és norma kettős, mert maga a definíció is erről szól. ||·||:V-->R kiejtése norma mint leképezés V normált térből az R számtestbe. ∀x∈V ||x||>=0 kiejtése a normált tér tetszóleges elemére az x normája nemnegatív. ||x||=0 <=> x=0 kiejtése x normája akkor és csakis akkor lesz zérus, ha x a normált tér zérus eleme. ∀α∈K,∀x∈V ||αx||=|α|·||x|| kiejtése számtest elemének skalárral való szorzata tényezőként is elvégezhető, Tehát a teszőleges α skalár abszolút értékének és a vektortér tetszőleges x elemének a normájának a szorzatára kell gondolni. Utolsó kiejtése: érvényesül a háromszög egyenlótlenség.
Módosítva: 7 éve
0