Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
902
Elza néni a piacon 5760 Ft-ért 3 kg diót vett. Hazaérve észrevette hogy a dió héjának tömege a dióbél tömegének 20%-a. Mennyibe kerül 1 kg dióbél?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3 kg dió 5760 Ft
1 kg dió `5760/3` = 1920 Ft
100% dióbél esetén 20 % a dióhéj, ez összesen 120%

100 % dió esetén `100/120*100`=83.3%

16.7%-a héj, 83.3%-a bél, akkor 83.3 dkg dióbél kerül 1920 Ft-ba

1 kg dióbél `100/83.3*1920` = 2305 Ft

1 kg dióbél 2305 Ft-ba kerül.
0