Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika felvételi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
589
Sziasztok. Bocsi ha karácsony előtt 1 nappal zaklatlak titeket ilyennel, de mi a téglatest térfogatának képlete? Meg a kockáé, meg a négyzetes hasábé
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
`V_(téglatest)` = `a*b*c`

`V_(négyzetes hasáb)` = `a^2*b`,
ahol 'a' a négyzet oldala.

`V_(kocka)` = `a^3`
0

Kockáé:a*a*a
Téglatesté:a*b*c
Négyzetes hasáb:a*a*b
0