Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
589
Egy egyenlő szárú háromszög oldalainak hosszai prímszámok, kerülete 48cm .
Mekkorák a háromszög oldalainak hosszai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög kerülete (ha alapja x, szárai y):

EDIT: Feltételek: x< 2y

K = x + 2y = 48 cm

2y biztos, hogy páros, ezért x-nek is párosnak kell lennie. Csak egy páros prímszám van, a x=2.

2y= 46

y=23

A háromszög oldalai: 2 cm, 23 cm, 23 cm.
Módosítva: 7 éve
0