Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény keresés

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
1227
A csatolt képen látható azonosságra hivatkozva keresendő két f(x,y)=p1(x,y)/q(x,y) és g(x,y)=p2(x,y)/q(x,y) alakú kétváltozós függvény, ahol p1, p2 és q maximum 7-ed fokú és maximum négy tagú kétváltozós polinomok. f⁴+g⁴=1 teljesül, ha x⁴+y⁴=1.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Komplex függvénytanos eszközökkel a Jacobi-féle elliptikus fügvényeket felhasználva bizonyítható, hogy a kapcsolat megvalósítható, de nem úgy ahogy azt megsejtettem. Az alkalmazott polinomok és függvények jóval bonyolultabbak, mint ahogy én azt megálmodtam.
Módosítva: 7 éve
0