Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

állapot változás

Főoldal » Középiskola » Fizika
524
Képeket csatoltam!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1. A állapot

V= 3 `m^3`
p= `3*10^5` Pa
n= 113.2 mol

T= `(pV)/(nR)` = `(3*10^5*3)/(8.314*113.2)` = 956.3 K

2.

W= `-p* Delta V` = `-3*10^5*(1-3)` = 6*10^5 J = 600 kJ (600000 J)

3.
B állapotban:
T= `(pV)/(nR)` = `(3*10^5*1)/(8.314*110)` = 328 K

U=`5/2*n*R*T` = `5/2*110*8.314*328` = 750000 J
0