Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
853
Nagymama befőzéskor minden üvegbe 1 liter baracklekvárt tesz. A lekvár beszárad, így évente elveszti térfogatának 10%-át. Hány deciliter a térfogata 3 üveg egyéves és 2 üveg kétéves lekvárnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Egy egyéves baracklekvár térfogata 0.9 liter.
3 üveg egyéves baracklekvár 3*0.9 = 2.7 liter = 27 deciliter

Egy kétéves baracklekvár térfogata 0.9*0.9 = 0.81 liter.
2 üveg kétéves baracklekvár térfogata 2*0.81= 1.62 liter = 16.2 deciliter

Ez összesen: 43.2 deciliter.
0