Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora lesz a hőmérséklete?

Főoldal » Középiskola » Fizika
616
Könnyen mozgó dugattyúval elzárt gáz hőmérséklete 106 Celsius-fok, térfogata 0,23 m3. Mekkora lesz a hőmérséklete, ha térfogata 5,39 m3-re változik?


(A választ mértékegységgel együtt kell beírni! Elfogadott mértékegység(ek): K)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
térfogat, Gáz, fok, k, hőmérséklet, celsius, m3
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
p=állandó

`V_1/T_1` = `V_2/T_2`

`T_2` = `V_2/V_1*T_1` = `5.39/0.23*(106+273)` = 8881 K
0

Amennyiben a nyomás állandó:
V1/T1 = V2/T2

0,23m3 / 379,15 K = 5,39 m3 / T2

T2=8885,3 K

Módosítva: 7 éve
0