Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a gáz nyomása?

Főoldal » Középiskola » Fizika
502
Egy 15,3 mol anyagmennyiségű ideális gáz hőmérséklete 144 kelvin, térfogata 6,57 köbméter. Mekkora a gáz nyomása?

(Elfogadott mértékegység: Pa)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
térfogat, Gáz, Nyomás, mol, köbméter, hőmérséklet, kelvin, pa
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
pV=nRT

p=`(nRT)/V` = `(15.3*8.314*144)/6.57` = 2788 Pa
0