Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a gáz nyomása?

Főoldal » Középiskola » Fizika
504
Egy 7,4 mol anyagmennyiségű ideális gáz hőmérséklete 107 kelvin, térfogata 4,04 köbméter. Mekkora a gáz nyomása?

(Elfogadott mértékegység: Pa)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Gáz, Nyomás, mol, köbméter, hőmérséklet, kelvin
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
pV= nRT, ebből

p=`(nRT)/V` = `(7.4*8.314*107)/4.04` = 1629 Pa
0