Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ennek a rövid feladatnak a megoldására lennék kíváncsi.

Főoldal » Középiskola » Fizika
603
Mekkora annak a töltésnek a nagysága, amely 0,06 mJ munka árán jut el az elektromos mező 'A' pontjából a 'B' pontba , ha Uab = 120V?

A választ előre is köcsönöm :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
W=U*q, ahol W a munka, q a töltés, U pedig a két pont közti feszültség. Ebből q=W/U=0,06mJ/120V=(0,00006/120)C a töltés, ami 500 nC(nanocoulomb
0