Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
585
8. feladatot hogyan kell levezetni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A hátuljáról kezdjük.

Kettő megfelelő hatványát (0-val kezdődően) szorzod a számmal:

1011100110= `2^0*0` + `2^1*1` + `2^2*1` + `2^3*0` + `2^4*0` + `2^5*1` + `2^6*1` + `2^7*1` + `2^8*0` + `2^9*1` = `1*0` + `2*1` + `4*1` + `8*0` + `16*0` + `32*1` + `64*1` + `128*1` + `256*0` + `512*1` = 2 + 4 + 32 + 64 + 128 + 512 = 742
Módosítva: 7 éve
1