Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladatok

Főoldal » Általános iskola » Fizika
604
párhuzamos kapcsolásnál R1=40 ohm, U=24V, Re=24 ohm.
U1=?, R2=?, I=?, I1=?, I2=?

Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Párhuzamos kapcsolásnál az áramerősségek összeadódnak, a feszültség változatlan.

U=`U_1`=`U_2`=24 V

`I_1` = `U/R_1` = `24/40` = 0.6 A

I = `U/R_e` = `24/24` = 1 A

I= `I_1` + `I_2` -> `I_2` = I-`I_1` = 1-0.6 = 0.4 A

`R_2` = `U/I_2` = `24/0.4` = 60 `Omega`
0