Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika,Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
672
Egy négyzetbe írt kört kivágunk, a maradék terület 48,285 dm² . Hogyan kell kiszámolni a négyzet oldalát?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a négyzet oldala a, a kör sugara a/2.

`T_(maradék)` = `T_(négyzet)` - `T_(kör)`=`a^2-(a/2)^2*pi`=`a^2`*`(1-1/4*pi)`= 48.285

a=`root()(T/(1-pi/4)` = 15 dm

0