Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Megkerült terület

Főoldal » Középiskola » Matematika
515
Adott egy téglalap kerülete és területe. Mekkorák az oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
K=2(a+b) -> a=`K/2`-b
T=ab = (`K/2`-b)*b = -b^2+`K/2`*b

b^2-`K/2`b+T = 0
b=`(K/2+root()((K/2)^2-4T))/2`
a=`(K/2-root()((K/2)^2-4T))/2`
0