Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladatok

Főoldal » Általános iskola » Fizika
497
Három fogyasztó párhuzamos kapcsolása esetén az ismert mennyiségek:
I1=0,1A, I2=0,4A, U3=60V, R3=120ohm.
Számítsd ki az ismeretlen mennyiségeket!

Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Párhuzamos kapcsolásnál az áramerősségek összeadódnak, a feszültség ugyanannyi.

`U_1`=`U_2`=`U_3`=U=60 V

`R_1`= `U/I_1` = 60/0.1 = 600 `Omega`

`R_2`=`U/I_2` = 60/0.4 = 150 `Omega`

`I_3` = `U/R_3` = 60/120 = 0.5 A

I=`I_1` + `I_2` + `I_3` = 0.1 + 0.4 + 0.5 = 1 A

`R_e` = `U/I` = 60/1 = 60 `Omega`
0