Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyszerűen nem tudom megoldani, valaki Segítsen légszii

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
483
Nem tudom hol rontom el de nem jó az eredmény ami kijön.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Bongolo tegnapi levezetéséből visszafele:

cos φ = `R/Z`

Z= `R/(cos fi)` = `25/cos(-54)` = 42.53

`Z^2`= `R^2+X_c^2`

`X_C= root()(Z^2-R^2)` = 34.41

`X_C` = `1/(2*pi*f*C)`

f= `1/(2*pi*X_C*C)` = `1/(2*pi*34.41*3*10^(-5))` = 154.26 Hz
0