Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladatok

Főoldal » Általános iskola » Fizika
604
Két sorosan kapcsolt fogyasztó esetén a fogyasztók ellenállása 225 ohm illetve 15 ohm. Mekkora az áramkörben az áramerősség, illetve az egyes fogyasztókon mérhető feszültségek értéke?

Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Soros kapcsolásnál az áramerősség ugyanannyi, a feszültség összeadódik.

Azt nem írja, de gondolom U= 220 V (Ha nem annyi, mondjuk 230 V, akkor a feszültség helyére azt helyettesítsd be)

`R_e` = `R_1` + `R_2` = 240 `Omega`

I= ` U/R_e` = 220/240 = 0.92 A

`U_1` = `I*R_1` = 0.917*225 = 206.3 V

`U_2` = `I*R_2` = 0.917*15 = 13.7 V
0