Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladatok

Főoldal » Általános iskola » Fizika
701
Sorba kapcsolva kívánunk működtetni egy 110 ohm ellenállású villanymotort és jelzőlámpaként egy 3,5V-os zsebizzót. Mekkora az eredő ellenállás? Mekkora legyen az áramforrás feszültsége, ha az izzón csak 0,25A erősségű áram haladhat át?

Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Soros kapcsolásnál az áramerősség megegyezik, a feszültség összeadódik.
I=`I_(izzó)` = 0.25 A

`R_e`= `R_(mot)` + `R_(izzó)` = `R_(mot)` + `U_(izzó)/I_(izzó)` = 110 + `3.5/0.25` = 124 `Omega`

U= `I*R_e` = `0.25*124` = 31 V
0