Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladatok

Főoldal » Általános iskola » Fizika
508
Nyolc darab teljesen egyforma fogyasztót kötöttünk párhuzamosan 120V feszültségű áramforrásra. Ekkor a főágban folyó áram erőssége 300mA. Mekkora egy-egy fogyasztó ellenállása?

Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Az eredő ellenállás:
I= 300 mA = 0.3 A
`R_e` = `U/I` = `120/0.3` = 400 `Omega`

Párhuzamos kapcsolásnál az ellenállás:


`1/R_e` = ∑`(1/R)` = `8/R`

`R_e` = `R/8`

R=`8*R_e` = 8*400 = 3200 `Omega`
0