Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladatok

Főoldal » Általános iskola » Fizika
520
220v-ra méretezett izzólámpákat párhuzamosan kapcsolunk a hálózatra. A főágban folyó ára, erőssége 636,3mA, az egyik mellékágban pedig 454,5mA. Mekkora a két izzó ellenállása? Mekkora az eredő ellenállás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Párhuzamos kapcsolásnál az áramerősségek összeadódnak, a feszültség ugyanannyi.

`R_1` = `U/I_1` = `(220 V)/(0.6363 A)` = 346 `Omega`

`R_2` = `U/I_2` = `(220 V)/(0.4545 A)` = 484 `Omega`

Az eredő ellenállás:

`1/R_e` = `1/R_1` + `1/R_2`

`R_e` = 202 `Omega`
0